Criza 2019 – Ce spun expertii?

Este aniversarea pe care nimeni nu o sărbătorește. Acum 10 ani, am căzut într-o recesiune și se pare că gaura neagră va fi redeschisă pentru o criză financiară in 2019, spun experții. În timp ce Brexit se află pe scena centrală în Marea Britanie și rezonează în restul Europei – ca să nu mai vorbim de războiul comercial dintre Statele Unite și China care ia amploare -in consecinta = de ce ne gândim acum la această posibilitate iminentă acum? Administratorii de active își schimba strategiile în lumina evenimentelor menționate mai sus, și își dezvoltă afacerile pentru a ține pasul cu schimbările . Dar ne mișcăm înainte sau înapoi în abordarea noastră?  

Criza 2019 – Panică pe piața de valori


Revenire la anul 2008: guvernul a reacționat la criza financiară prin achiziționarea de “active toxice” de la instituțiile financiare afectate – înființarea unui “Program de ajutorare a activelor tulburi”. În plus, ratele dobânzilor au fost reduse atunci când Federal Reserve a dobândit obligațiuni guvernamentale pentru a stimula investițiile. În total, activele în valoare de 10 trilioane de dolari au fost achiziționate de băncile centrale pentru a reseta soldul.

Criza 2019 – Lipsa acuta de lichiditati 


Acum, J.P. Morgan au pronunțat o prognoză, declarând că o criză financiară in 2019 ar putea duce la întreruperi ale lichidităților și la scăderea activelor din cauza intrărilor diminuante. Iar această criză din viitorul apropiat este exacerbată si de războiul comercial dintre SUA și China. Pe lângă prăbușirea bruscă a Indicelui fluxului de bani inteligenți între anii 2016 și 2018 – prețurile acțiunilor Chinei au scăzut cu 49%. Dacă acest model continuă, accidentul este inevitabil. Ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze sunt următoarele: 
-Modificările politicii monetare vor afecta piața obligațiunilor și vor reprezenta riscuri pe parcursul claselor de active
-Orice defecțiuni ar însemna o creștere a riscurilor pentru portofoliile cu mai multe active, deoarece modelele de risc au fost structurate pe obligațiuni care contrabalansează riscul de capital
-Orice modificare a politicilor băncii centrale crește riscul pentru stocuri, plus o creștere a ratelor dobânzilor ar putea duce la scăderea stocurilor la o rată astronomică
-Nivelul datoriei globale ar putea avea un impact negativ asupra crizei financiare in 2019, deoarece a atins un total de 164 trilioane de dolari în 2016 (o creștere semnificativă de 50 trilioane de dolari, înainte de criza financiară din 2008)
-Acumularea unei datorii ridicate reprezintă un risc vulnerabil pentru instituțiile financiare, ceea ce ar putea duce la rate mai mari ale dobânzii – mai ales dacă dolarul ar crește și el  

Criza 2019 – Predicții majore

Potrivit CNN Money, principalele surse ale unei crize financiare din 2019 vor fi legate de economia Chinei, rezultatul Brexit, o cantitate mai mare de atacuri cibernetice asupra firmelor financiare (cu implementarea mai multor sisteme Fimtech) și o rată în creștere a datoriilor din gospodăriile din Marea Britanie . Guvernatorul Băncii Angliei și președintele Consiliului pentru Stabilitate Financiară, Mark Carney, au vorbit despre modul în care creșterea economică în China ar putea părea pozitivă; creșterea economică a sectorului financiar al superputerii nu este garantată.

Criza 2019 – va debuta spre sarsitul anului 

Când se va întâmpla următoarea criză financiară? Într-un interviu acordat CNBC, Kolanovic a afirmat că, deși nu este posibil să se prevadă calendarul viitoarei crize financiare, el nu vede probleme potențiale până în a doua jumătate a anului 2019. Un război comercial cu China, viteza de creștere a ratelor dobânzilor și retragerea dobânzilor de către Federal Reserve sunt factori care ar putea schimba acest calendar. Kolanovic observă că, dacă piețele scad cu 40% sau mai mult, de exemplu, Rezerva Federală ar putea avea nevoie să ia măsuri drastice pentru a preveni o depresie. Acest lucru ar însemna că Rezerva Federală ar putea cumpăra acțiuni sau va încerca să stimuleze economia prin reduceri suplimentare de impozite.

Criza 2019 – Datoria consumatorilor

În timp ce sistemul bancar și piața ipotecară sunt mai puternice astăzi comparativ cu ultima criză financiară, conasumatorii continuă să dețină datorii substanțiale.

Consumatorii din S.U.A. dețin colectiv mai mult de 1 trilion de dolari în datorii ipotecare, împrumuturi pentru studenți și datorii în carduri de credit. Potrivit celor mai recente statistici , există peste 44 de milioane de debitori ( imprumuturi pentru studenti) , care datoreaza 1,5 miliarde de dolari. Acest lucru face ca datoria pentru împrumuturile pentru studenți să fie cea de-a doua categorie cea mai mare datorie de consum – a doua doar pentru ipoteci.

Ce puteți face în continuare Deci, care sunt opțiunile dvs. dacă se vinde o piață de valori și există o “criză de lichiditate mare”? Deși există mai multe opțiuni pe care le puteți lua în considerare, sunt trei strategii potențiale:

Criza 2019 – Strategia1. Nu face nimic

Nu există nicio modalitate de a anticipa dacă sau când se poate produce o vânzare la bursă. Analiștii și observatorii de piață au prevăzut o renunțare de ani de zile și încă nu sa întâmplat. Prin urmare, nu puteai face nimic și să rămâi cursul.

Criza 2019 – Strategia2. Vinde

Este bunul simț: dacă vă temeți că piața se va prăbuși, puteți lua niște jetoane de pe masă. Indiferent dacă vindeți ceva sau toate – sau vindeți în timp – este apelul dvs., dar scoaterea de bani din piață vă va proteja de un declin semnificativ. Desigur, în cazul în care piața continuă să crească, vă lipsesc în sus.

Criza 2019 – Strategia3. Sa te acoperi

Există multe modalități de acoperire a investițiilor. O opțiune este să cumperi opțiunile S & P 500 pentru a te proteja împotriva unui declin al pieței. Când cumpărați opțiuni de vânzare acoperite, câștigați bani dacă piața scade. Dacă piața nu scade, pierdeți prima pe care ați plătit-o pentru opțiunea de vânzare.

 

Criza 2019 – Cum decurge piata imobiliara in Romania

Trendul descendent al vânzărilor de imobile continuă. După scăderi cu până la 50% în august și septembrie, în octombrie au fost înregistrate cu peste 9.000 mai puține tranzacții decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul ipotecilor, însă, a crescut cu aproape 4.000. Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru (ANCPI), luna trecută, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 52.838 de imobile, cu peste 10.316 mai mult față de luna septembrie. Dar numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna octombrie a acestui an, a fost cu 9.025 mai mic față de perioada similară a anului trecut.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna octombrie 2018, în București – 8.453, Ilfov – 4.060, Timiș – 3.119. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Gorj – 395, Alba – 334, Olt – 138.

Numărul ipotecilor, la nivel național, în luna octombrie 2018, a fost de 27.710, cu 3.927 mai mare față de luna octombrie 2017. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate, luna trecută, în București – 7.575, Ilfov – 2.273 și Cluj – 2.034. La polul opus se află județele Covasna – 105, Sălaj – 71 și Harghita – 70.

Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în cea de-a zecea lună a anului au fost Timiș – 731, Galați – 716 și Dolj – 649.

Criza 2019  – Concluzii 

Concluzia . Se asteapta miscari pe piata ,alimentate mai ales de zona politica, deciziile acestora influentand negativ cursul lucrurilor. Cresterea ROBOR , cresterea taxelor interbancare , a ratelor la credite ,va avea in Romania un efect de bumerang . Inflatia probabil ca se va transforma in recesiune si vom avea parte de blocaje la nivel de firme si societati nemaifiind lichiditati cu care sa se plateasca furnizorii, salariile , astfel acumulandu-se datorii si implicit vor fi fortate sa isi reduca activitatea/ sa inchida portile .

Criza 2019 – SKNDAL MAGAZINE