romania tot mai indatorata , colaps romania , romania in faliment

Romania in faliment !!!

Romania in faliment !!! Spirala imprumuturilor 

Romania se pare ca inca continua spirala imprumuturilor .  Ministerul Finanţelor Publice a realizat joi o nouă emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark, prin care s-a împrumutat de la băncile comerciale. Vineri este programată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să mai atragă o sumă importantă de bani.

Ministerul Finanţelor Publice – MFP a împrumutat, joi, 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 113 luni, la un randament mediu de 4,11% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 766,8 milioane de lei. potrivit capital.ro

Romania in faliment !!!

Faptul că România se apropie cu pași rapizi de faliment nu e greu de observat în această situație. La fel ca în afaceri, atunci când cheltuielile continuă să crească și ajung să depășească venitul, drumul către faliment este unul sigur.

Romania in faliment !!!

Dacă ne uităm la ultimii 30 de ani, datoriile oficiale publicate (care nu includ valoarea totală a drepturilor de pensie) sunt într-o creștere continuă de la începutul perioadei postcomuniste. România a pornit de la aproape zero datorii in anii 90 . Din acel moment și până în prezent sumele au crescut enorm, mai ales după 2006 când această creștere s-a accelerat și s-a ajuns la sfârșitul anului 2018 la suma de 313,42 miliarde de lei. Conform datelor și previziunilor procesul va continua să se agraveze potrivit – rechinfinanciar.ro

Datoria reala insa a ajuns la fabuloasa suma de 1633 miliarde de lei .

Situatie este din ce in ce mai delicata . Cresterea nesustenabila a salariilor si pensiilor nu face decat sa arunce tara in haos si imposibilitatea de a le plati . Pensionarii jubileaza cand pensiile se majoreaza ,nestiind ca acei bani pe care ii primesc nu sunt altceva decat bani imprumutati . Noi ,cei tineri, suntem cei care vom prelua povara acestor greseli si datorii si tare greu va fi . Din nefericire vom trai vremuri tare tulburi in care banii lichizi vor fi la mare cautare .

ROMANIA IN FALIMENT !!!

Inflatia va eroda aproape complet “cresterea” oferita de guvern . Mediul privat insa ,trebuie sa scoata tot mai multi bani din buzunar pentru plata salariilor , pensiilor , accizelor si a altor taxe gandite de mai marii nostri . Cresterea continua a salariului minim are un efect invers decat cel dorit si trambitat initial . Creste salariul minim ? Statul incaseaza mai mult – salariatului ramanandu-i doar circa 40% din aceasta crestere  , cuantumul amenzilor creste direct proportional cu aceasta “marire” , inflatia o ia pe aratura , de aici deducand ca spirala inflationista nu poate duce decat la faliment si intrare in imposibilitate a plata ,mai intai a micilor companii si mai apoi a statului roman , care nu va mai avea de unde sa se imprumute la dobanzi normale .

Din pacate traim vremuri de agonie , bugetarii se vor trezi foarte curand cu salariile ciuntite , cu dobanzi mai mari ( crestere robor ) si cu preturi mai mari la alimente si la bunuri de larg consum (devalorizare leu – crestere euro) .

ROMANIA IN FALIMENT !!!

Iata ce planuri mai au “mai marii nostri ” .Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în septembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.( capital.ro)

In concluzie , vremurile nu se anunta foarte roz . Vom trai si vom vedea , dar pronosticurile noastre nu sunt pozitive pentru urmatorii ani .

Romania in faliment !!! – SKNDAL MAGAZINE