Cum ajung la libertate financiara?

Cum ajung la libertate financiara?

 

Majoritatea oamenilor se simt depasiti de griji si probleme , asaltati de oferte care mai de care mai tentante , iar puterea lor de cumparare scade . Intr-un studiu recent s-a confirmat faptul ca oamenii traiesc cu o multitudine de ingrijorari si frici legate de viitorul fiecaruia dar mai ales al acestei planete .

“RAMAI FOCUSAT PE OBIECTIVELE PROPUSE SI NU INCETA SA GASESTI CAI DE A REUSI PANA CAND ACESTEA SE VOR INDEPLINI”

Viseaza cat mai inalt si apoi ia-o matematic. Cat bani trebuie sa produc lunar ca sa fac 1 milion de euro/an ? E simplu : imparti un milion la 365 si afli raspunsul imediat . Si apoi incepi sa te gandesti ca diverse modalitati legale ( deschiderea unui afaceri ,un magazin virtual , afilierea ,  realizarea unui blog  , creator de content etc ) prin care poti sa iti aduci bani in buzunar in cel mai scurt timp posibil . Dupa cum vedeti totul se leaga de abilitatea de a vinde . Cine nu are aceasta abilitate nu va putea razbi in lumea afacerilor . Grant Cardone propune o reteta foarte simpla. Incasezi bani din ceea ce te pricepi sa faci cel mai bine – incerci sa extinzi mereu afacerea (10x rule)  , astfel incat sa reusesti  sa pui deoparte cat mai multi bani  ( iti fixezi o suma in minte si pe hartie lunar, pe care incerci sa o atingi ) si cand ai o suma mai generoasa o investesti in imobiliare . Fie ca e vorba de un apartament pentru care pui un avans de 15 % si apoi platesti ratele din inchirierea lui , fie alt tip de proprietate care sa iti aduca permanent venituri din inchirierea acestuia ( venit pasiv)  . De departe cele mai profitabile sunt apartamentele care se pot inchiria ca spatii comerciale in zone foarte bune .

Cum ajung la libertate financiara?

Libertatea financiara reprezinta in zilele noastre un deziderat destul de intalnit printre tineri . Multi isi doresc sa aiba lumea la picioare , insa nu au abilitatile necesare sau determinarea necesara pentru a completa cu succes acest proces. Intr-un interviu recent , cunoscutul om de afaceri si mentor  Robert Kiyosaki , a declarat ca acum 30 de ani s-a incris la un curs care a avut ca durata 90 de zile si a avut initial circa  30 de cursanti . El era la inceput de cariera si a investit primii sai bani in acest curs care ii invata pe cursanti cum sa isi insuseasca abilitatile necesare unui investitor la inceput de drum ( in domenul imobiliar ) si sa-l determine sa ia cea mai buna decizie de achizitie pentru a avea si cea mai buna rentabilitate . Pana la final au mai ramas doar trei cursanti care au devenit si milionari , fiindca au avut determinarea si rabdarea de a duce la final cursul care le-a schimbat viata si i-a invatat cum sa investeasca profitabil . Conceptul de libertate financiara implica in primul rand, curaj , determinare , dorinta de a trece peste orice obsatacol si a reusi ( bineinteles prin cai legale si cinstite ) si mai ales dorinta de a te educa continuu in zona financiara .

Cum ajung la libertate financiara?

Din nefericire foarte putini doresc sa munceasca gratuit pentru a construi proiecte de viitor . Majoritatea oamenilor doresc rezultate imediate si o remunerare pe masura “competentelor” pe care cred ca le detin. Facultatile din Romania nu ne invata mai nimic despre lumea financiara in care ne invartim si asa ajungem sa platim cel mai mare nivel de taxare ca angajat sau liber profesionist , unde taxele depasesc in cele mai multe cazuri 40% din venituri ,iar peste 90% dintre noi nu ajung sa activeze niciodata in alte zone ( investitor , detinator de firma ) si sa obtina astfel nivele de taxare mult inferioare.

Cum ajung la libertate financiara?

Pe scurt.

PAsul 1 – Avem nevoie de un vis – un tel – cuantificabil in bani  de exemlu – doresc sa fac 10 milioane de dolari in 5 ani –

Pasul 2:  sa realizam caculele matematice

Pasul 3 actiunea – Sa gasim parghiile care ne pot duce acolo .

Cum ajung la libertate financiara?

SKNDAL MAGAZINE