Alcoolul si efectele nefaste ale acestuia

Alcoolul si efectele nefaste ale acestuia – CEI CE-SI BEAU MINTEA

Grozava expresie si adevarata cuvânt cu cuvânt. Ne reamintim efectul hormonilor asupra scoartei cerebrale: excita spre poftele gene zice. Exact acelasi lucru îl face si alcoolul, sub orice forma si la orice grad de tarie; aprinde mintea spre aceleasi pofte. Nu suplineste însa nici un hormon în rolul lui binefacator, ci pe oriunde trece ameteste, arde si atrofiaza. Omoara alte milioane de celule nervoase si fire telefonice.

Alcoolul si efectele nefaste ale acestuia

Toate ispravile se trec la activ, întocmai ca mai sus si se transmit zestre parinteasca la copii.
Mai grav: daca prea din tinerete se dedau flacaii la must, se întâmpla ca ajung neroditori. Glandele lor genezice se vor atrofia si vor produce niste celule incapabile de rodire. Se apara si firea pe cât poate: nu ia în spate orice i se-ncarca. Chiar daca se dau la vin mai târziu si înca nu scapa de pedepse. Asa de pilda, cercetatorii în chestiune au gasit forme monstruoase de spermatozoizi, având ba doua capete, ba doua cozi, ba alte forme, efecte ale betiei

Alcoolul si efectele nefaste ale acestuia

Betia îsi înscrie urmarile pâna si în celula genezica, mica de 60 de miimi dintr-un milimetru.
Ceea ce e dureros e faptul urmator: de se întâmpla vreo zamislire cu o atare samânta beata, si care-i mai mult siluire decât iubire, urmasul va fi, cu maxima probabilitate, epileptic – boala de nervi fara leac. Aceasta e cu atât mai sigur, cu cât la scârba si spaima bietei mame, se mai adauga si bruftuluiala câtorva înjuraturi de Dumnezeu.

Alcoolul si efectele nefaste ale acestuia

Deci, dezechilibru în toate partile, dezechilibru în mediul umoral, dezastre în patrimoniul ereditar, dezechilibru moral, o mai fi având si mama ceva de adaus, daca nu alta, cel putin spaima ce-o manânca, si înca e de ajuns ca sa se arate pe lume, în loc de un chip senin, un chinuit de draci si martor la judecata împotriva parintilor sai.

Alcoolul si efectele nefaste ale acestuia

Sfârsitul betivului e sau în sant sau în casa de nebuni; iar sufletul în iad înca de aici. Urmasii lui – nu mai zic nimic, mila ma opreste; totusi mai am si o mila preventiva, pentru viitor, care ma face sa scriu.

Arsenie Boca “Cararea imparatiei “
aersenie boca, despre sex si desfranare , sfaturi despre se. feciorie
aersenie boca, despre sex si desfranare , sfaturi despre se. feciorie, despre betie , alcoolul si efectele acestuia

Alcoolul si efectele nefaste ale acestuia

SKNDAL MAGAZINE